Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 10 iunie 2010, a avut loc începând cu orele 16.00, la sediul ziarului gălăţean “Viaţa liberă” a avut loc ceremonia de decernare a premiilor căştigătorilor concursului de eseuri “Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor”, organizat de cotidianul sus-menţionat, în colaborare cu sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a dlui Radu Macovei, directorul general al Trustului de Presă „Dunărea de Jos”, şi a lui Grigore Lazarovici, director general djunct, a avut loc premierea celor mai bune lucrări prezentate în cadrul  Concursului de eseuri „Hristos împărtăşit copiilor şi tinerilor”. Nu lipseau copii, tinerii liceeni, profesorii şi părinţii copiilor participanţi. Concursul a fost organizat pe două secţiuni. Prima secţiune, „Mama - chip de icoană”,  s-a adresat copiilor de clasele I-IV şi V-VIII şi a avut două grupe de vârstă.

S-au acordat  câte trei premii pe fiecare grupă de vârstă, plus menţiuni. La aceeaşi temă au fost acordate şi premii  pentru cele mai frumoase poezii închinate mamei. La a doua secţiune, tema a fost „Omul frumos - omul lui Dumnezeu”, unde  s-au înregistrat 18 de lucrări ale elevilor de la liceele gălăţene. Locul I la eseu, grupa a III-a de vârstă,  a fost acordat elevei Cristina Lazăr, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „M. Kogălniceanu” Galaţi, care a impresionat juriul şi pe organizatori prin francheţe stilistică, dar şi prin acurateţea învăţăturilor de credinţă din eseu.

Întâlnirea „inedită” a fost deschisă de dl Radu Macovei şi a fost onorată de prezenţa şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Casian al Dunării de Jos, care a scos în evidenţă preocuparea ziarului „Viaţa liberă” pentru cultivarea în rândul cititorilor a celor trei virtuţi creştine: credinţa, nădejdea şi dragostea în Hristos.

Premierea s-a încheiat cu vers şi cânt eminescian, dar şi cu cele mai frumoase  imne închinate Maicii Domnului, interpretate de Maria Cristina Crăciun, copilul care a reprezentat imaginea Galaţilor şi a ţării în Europa zilelor noastre.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook