Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 26 iunie 2010, în Catedrala arhiepsicopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a sfinţit Drapelul naţional în prezenţa credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale. După slujba respectivă, Chiriarhul Eparhiei a înmânat drapelul domnului Cosmin Păun, Prefectului judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel. În cuvântul său de învăţătură, ÎPS Arhiepiscop Casian a subliniat importanţa cinstirii Drapelului Naţional şi legătura lui profundă cu neamul şi credinţa poporului român.

De la Catedrala arhiepiscopală Drapelul Naţional a fost purtat de către militari, în procesiune, către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi. Aici a avut loc un moment de evocare a însemnătăţii acestei sărbători şi prezentarea semnificaţiei culorilor Drapelului Naţional, fiind rostite scurte alocuţiuni de către oficialităţile prezente. După aducerea şi fixarea Drapelului la catarg, a urmat slujba de binecuvântare şi cinstirea sa de către reprezentanţii autorităţilor publice locale, iar în timpul intonării Imnului de Stat al României acesta a fost înălţat pe catargul de arborare.

Ziua de 26 iunie a fost declarată “Ziua Drapelului Naţional” de către Parlamentul României prin legea nr. 96 din 20 mai 1998. Această zi este marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii, în colaborare cu Patriarhia Română, prin eparhiile din ţară, organizându-se la nivel central şi local programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne şi la Catedralele din marile oraşe ale ţării.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook