Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 02 iulie 2010, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a avut loc oficierea slujbei Sfintei Liturghii, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi a unui sobor de preoţi şi diaconi, la care au participat toţi masteranzii în teologie, anii terminali, din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie - Galaţi, împreună cu profesorii lor îndrumători.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Casian a preamărit devotamentul faţă de Biserica Ortodoxă, precum şi jertfelnicia şi iubirea faţă de locaşurile sfinte de care Sfântul Voievod Ştefan a dat dovadă, ceea ce a făcut să fie supranumit „Atletul lui Hristos”. Totodată, ierarhul Dunării de Jos a făcut un apel către slujitorii şi credincioşii prezenţi, pentru ajutorarea familiilor care au avut de suferit în urma inundaţiilor şi s-a săvârşit slujba de pomenire pentru persoanele decedate în urma acestor calamităţi.

După oficierea Sfintei Liturghii a avut loc susţinerea lucrărilor de disertaţie în Biblioteca „Arhiepiscop Antim Nica” din cadrul Centrului Eparhial, eveniment prezidat de asemenea de către Înaltpreasfinţitului Casian, înconjurat de cadrele didactice ale Departamentului teologic.

Anul acesta în cadrul Departamentului teologic din Galaţi a fost obţinut titlul de licenţiat un număr de 35 studenti şi respectiv 36 pentru cel de master în teologie.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook