Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu ocazia sărbătorii spirituale dedicate Sfântului Voievod Ştefan Cel Mare a avut loc hramul bisericii cu acelaşi nume din municipiul Galaţi, preot paroh fiind părintele Cezar Pintilie.

Dimineaţa zilei de 2 iulie 2010 a debutat cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, eveniment la care a participat un sobor de preoţi, fiind prezenţi membrii Consiliului parohial împreună cu numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu. După momentulîmpărtăşirii credincioşilor, a urmat cuvântul învăţătură rostit de delegatul ÎPS Arhiepiscop Casian, pcuv. arhim. Daniil Oltean – vicar-administrativ, care a vorbit despre personalitate şi modelul de credincioşie jertfelnică a marelui voievod moldovean, apărător al Ortodoxiei în vremuri tulburi, felicitând totodată pe părintele paroh, membrii Consiliului parohial şi pe toţi cei care s-au ostenit pentru organizarea acestui eveniment şi desfăşurarea lui în cele mai bune condiţii.

La final, s-a săvârşit rânduiala rugăciunii de mulţumire pentru darurile revărsate asupra cedincioşilor acestei parohiia, precum şi slujba de pomenire a ctitorilor şi ostenitorilor ce au jertfit pentru ridicarea sfântului lăcaş. Manifestarea s-a încheiat printr-o agapă creştinească fiind oferite în pachete pentru fiecare credincios prezent la sărbătoarea parohiei.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni