Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul sărbătorilor „Sfântului Apostol Andrei“, Arhiepiscopia Dunării de Jos susține mai multe proiecte educative și filantropice, între care îl reținem pe cel caritabil, „Împreună pentru Cristiana!“, pentru susținerea sufletească și materială a tinerei Cristiana Paraschiv din municipiul Galați, elevă a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny“, clasa a XI-a, școlarizată la domiciliu.
În vârstă de 19 ani, tânăra suferă de afecțiuni extrem de rare și de grave: narcolepsie și catalepsie, epilepsie criptogenetică generalizată, deficit de factor 8 și 9 și hipofibrinogenemie. „Narcolepsia și catalepsia îi induc fiicei mele o stare de somnolență care durează între cinci-zece, chiar douăsprezece zile. Ultima criză a fost în luna octombrie și am mulțumit încă odată lui Dumnezeu că s-a trezit la viață după cele zece zile de somn“, spune Ana Paraschiv, mama Cristianei.
Pentru susținerea tratamentului, Cristiana are nevoie de Xyrem 500 mg, un medicament pe care îl achiziționează din străinătate, fiind aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente, dar necomercializat la noi în țară, deși este cuprins în nomenclatorul Agenției Naționale a Medicamentului. Pe lângă ședințele de recuperare fizică și multe alte medicamente necesare tratamentului, susținute de Casa de Asigurări de Sănătate, Cristiana are nevoie, lunar, de două astfel de flacoane, care, în total, costă 5.000 lei/lună...

În semn de solidaritate cu suferința Cristianei și pentru sensibilizarea opiniei publice, Arhiepiscopia Dunării de Jos va organiza duminică, 26 noiembrie 2017, o activitate sportivă, Crosul „Împreună pentru Cristina!“ și un concert caritabil.

Crosul va fi organizat împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, pe Faleza Dunării. Sunt invitați tinerii din liceele gălățene, pregătiți fizic și cu aprobare medicală, în acest scop. Adunarea participanților se va face în perimetrul restaurantelor „Pescăruș“ și „Nic-Nic“, iar startul se va da la ora 13.00.
Concertul va fi susținut de tineri și va promova elevii talentați din instituțiile de învățământ care au preocupări artistice și care vor cânta pentru Cristiana, duminică - 26 noiembrie, ora 17.30, la sala „Aula Magna“ a Universității „Dunărea de Jos“ din Galați.
La finalul concertului, organizatorii vor oferi ocazia participanților să facă și o faptă bună; ei pot cumpăra obiecte confecționate de Cristiana și de copiii din cadrul unor „ateliere de mâini îndemnatice” din Eparhia Dunării de Jos, figurine ce se vor găsi în cadrul unui stand hand-made. Obiectele sunt confecționate din hârtie și din alte materiale textile, în tehnicile quilling și origami și pot fi oferite celor dragi de sărbătoarea Nașterii Domnului sau pot fi folosite la împodobirea bradului.
Fondurile adunate din colecta „Împreună pentru Cristiana!“ vor fi dăruite familiei Paraschiv, pentru a cumpăra medicamentele atât de necesare tinerei.

Vă prezentăm câteva obiecte confecţionate de Cristiana, mama ei şi de copiii de la grupul catehetic din parohia „Sfinţii Trei Ierarhi“ - Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook