Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Preafericirii Sale, Preafericitului Părinte Sava, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe a Poloniei.

Preafericirea Voastră,

Lumina Învierii Anului Domnului 2010 ne-a adus pe lângă multele bucurii duhovniceşti şi mari încercări, mai ales pentru poporul polonez şi pentru Sfânta Biserică Ortodoxă a Poloniei.

Vestea tragicului accident aviatic în care şi-au sfârşit viaţa pământească Preşedintele Poloniei şi toţi însoţitorii săi, între care Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Miron a îndoliat România şi toată lumea şi astfel s-a realizat un imens pod de frăţietate, de respect şi de dragoste faţă de poporul polonez, atât de încercat.

Timpul în care s-a petrecut groaznicul accident este cel al biruinţei morţii prin Învierea Mântuitorului, Care pe ,,cei adormiţi în credinţă îi aduce împreună cu El”. Credem cu tărie că această moarte a vlădicului Miron în misiune sfântă, în mijlocul fraţilor creştini este tot un act de jertfă sfântă şi luminoasă pentru binele, pacea şi armonia între oameni şi popoare.

Chipul său plin de optimism, capacitatea sa de slujire a oamenilor în cele mai grele condiţii, identificarea sa cu idealul creştin al apărării prin credinţă a celor mai înalte valori morale ale umanităţii l-au impus ca pe un autentic ostaş al lui Hristos, luptător cu armele păcii şi ale iubirii de oameni pentru promovarea demnităţii şi iubirii în viaţa noastră tulburată de atâta suferinţă şi încercări.

L-am cunoscut, l-am apreciat, l-am iubit ca pe un frate adevărat şi rămâne pe mai departe un prieten erou al credinţei, al demnităţii şi al iubirii de Dumnezeu şi de poporul polonez. Ne-am întâlnit în diferite ocazii, în Polonia, în România şi în lume, la momente importante, unde glasul şi prestanţa sa au făcut întotdeauna cinste Bisericii Ortodoxe a Poloniei, Preafericirii Voastre şi Sfântului Sinod, Ortodoxiei universale, creştinismului în general, ţării şi poporului său, dar şi lumii contemporane.

Rămâne viu în memoria, în evlavia şi în viaţa noastră şi-l vom pomeni neîncetat, rugând pe Mântuitorul Înviat să-l aşeze în ceata drepţilor. Transmitem, în numele tuturor prietenilor din Eparhia Dunării de Jos, care l-au cunoscut şi iubit, sincere condoleanţe Preafericirii Voastre, Sfântului Sinod, camarazilor săi şi mai ales întristatei sale familii.

Dumnezeu să-l ierte! Hristos a Înviat!+ CASIAN Arhiepiscopul Dunării de JosGalaţi, 12 aprilie 2010

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook