Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 17-21 aprilie a.c., se desfăşoară la Galaţi faza naţională a Olimpiadei la disciplina Religie. La acest important eveniment cultural-spiritual participă peste 250 de elevi de la clasele a VII-a – a XII-a din toate judeţele ţării, clasaţi pe locul I la faza judeţeană a concursului.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean – Galaţi, este găzduit de Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, Liceul Pedagogic „Costache Negri” din Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Programul primei zile a debutat cu închinarea elevilor şi a profesorilor la racla cu Sfinte Moaşte în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi. Totodată, elevilor participanţi li s-a citit o rugăciune de luminare a minţii.

După rostirea în cor a rugăciunii „Tatăl nostru”, a urmat apoi proba scrisă, găzduită în Amfiteatrele Facultăţii de Mecanică, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Olimpiada, ajunsă la ediţia a III-a, este un bun prilej de a evidenţia activităţile elevilor şi participarea lor la disciplina Religie, precum şi implicarea exemplară a profesorilor de specialitate, în procesul didactic, dar şi extracurriculare.

Tinerii participanţi la concurs au primit diplome de participare şi daruri constând în: revista eparhială „Călăuză Ortodoxă”, nr. de Paşti, broşuri despre Taina Botezului şi Taina Cununiei, volumele „Tinerii-mărturisitori ai Învierii” şi „Tinerii-mărturisitori ai dreptei credinţe”, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a pregătit participanţilor un dens program duhivnicesc, misionar şi cultural prin participarea la Denii, în Catedrala arhiepiscopală şi vizitarea vetrelor monahale şi bisericilor monument istoric din zona Dunării de Jos.

Miercuri, 20 aprilie, a.c., în finalul programului, a avut loc premierea căştigătorilor, în sala de spectacol a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook