Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În noaptea dintre zilele de 23-24 aprilie 2011, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi s-a săvârşit slujba de Înviere de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de clerul catedralei, în prezenţa a peste 12.000 de credincioşi.

Sunetele de clopot au anunţat la miezul nopţii momentul aşteptat cu atâta emoţie de către credincioşi, al oferirii, de către ierarhul locului, a Luminii Sfinte aduse în seara aceleiaşi zile de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului” din Ierusalim.

La chemarea „Veniţi de luaţi lumină!” au răspuns cu emoţie şi lacrimi de bucurie în ochi miile de creştini care au umplut atât esplanada Catedralei arhiepiscopale de la Dunărea de Jos, cât şi întreaga Stradă Domnească.

În cuvântul său, chiriarhul Dunării de Jos a arătat semnificaţia duhovnicească a aducerii la Patriarhia Română, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, a Sfintei Lumini care se împărtăşeşte în chip minunat, în Sâmbăta Mare, tuturor celor prezenţi la Biserica Sfântului Mormânt al Mântuitorului Iisus Hristos, de la Ierusalim.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat pe toţi credincioşii să participe la Sfânta Liturghie Pascală, care se constituie într-o mărturisire a credinţei şi într-un act sublim al trăirii bogăţiei „Sărbătorii Sărbătorilor şi Praznicului Praznicelor”.

După încheierea slujbei Canonului Învierii, în Catedrala arhiepiscopală a fost săvârşită Sfânta Liturghie Pascală, la care a luat parte un număr impresionant de credincioşi gălăţeni, printre care şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook