Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Filiala „Sf. Apostol Andrei“ a A.S.C.O.R. Galaţi a organizat în seara zilei de 11 aprilie a.c. un dublu eveniment: sfinţirea noului sediu al A.S.C.O.R. Galaţi şi deschiderea serilor de conferinţe dedicate Postului Mare.

Noul sediu al A.S.C.O.R. Galaţi se află la mansarda Căminului de Protocol LSG – Cămin care aparţine Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi. Aici sunt cazaţi studenţi din străinătate sau studenţi români bursieri şi/sau olimpici.

În urma mai multor dialoguri dintre dl Codruţ Mirică, preşedinte ASCOR, şi dl Cezar Bichescu, director general al Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, mansarda Căminului LSG a fost oferită tinerilor studenţi creştin ortodocşi, având o triplă destinaţie: sediu administrativ ASCOR, Centru de Cultură – în care sunt organizate seri culturale şi Atelier de pictură – în care sunt organizate cursuri de pictură pentru cei interesaţi.

Slujba de sfinţire a noului sediu a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa tinerilor A.S.C.O.R., a elevilor seminarişti şi a invitaţilor speciali: dr. ing. Cezar Bichescu, director General Investiţii şi Resurse Umane, Universitatea „Dunărea de Jos“ şi dl Bogdan Rodeanu, director al Direcţiei Cămine-Cantine din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

În continuarea programului liturgic, Chiriarhul Dunării de Jos a deschis serile de conferinţe dedicate Postului Mare prin tema „Lepădarea de sine – purtarea crucii – bucuria Învierii!“.

La final, tinerii participanţi au fost invitaţi la o agapă frăţească.

Conferinţele A.S.C.O.R. vor continua şi în celelalte săptămâni ale Postului Mare şi vor avea ca invitaţi personalităţi din viaţa bisericească şi culturală de la Dunărea de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook