Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 23 aprilie 2012, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“, la Tecuci s-au desfăşurat ample manifestări închinate acestui sfânt, care este ocrotitorul oraşului.

Municipiul Tecuci, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la propunerea Consiliului Local – Tecuci şi-a ales în urmă cu 18 ani ocrotitorul, eveniment aşteptat cu mare bucurie şi emoţie de către toţi credincioşii oraşului. Sfântul Gheorghe este purtătorul de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşului şi a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea acelaşi hram.

Evenimentele pastoral-misionare prilejuite de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe au debutat luni, 22 aprilie, când preoţii Protoieriei Tecuci au desfăşurat ample activităţi filantropice la Centrul „David Austin“ – Tigăneşti  unde sunt 42 de asistaţi, la Centrul de Plasament Nr. 7 din Tecuci şi la Spitalul Municipal. Programul a cuprins săvârşirea Sfântului Maslu cu 7 preoţi şi vizitarea bolnavilor în saloanele lor, acestora oferindu-li-se daruri de iconiţe, revista eparhială „Călăuza ortodoxă“ şi fructe.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a căteva sute de credincioşi din municipiu, dar şi din împrejurimi.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite cântăreții bisericești în simfonie cu alţi copii şi tineri, participanţi la marea sărbătoare, îmbrăcaţi în haine populare, beneficiari ai proiectelor naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi „Alege şcoala!“.

La finalul slujbei, Înaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian a oferit unui număr de 12 elevi din liceele tecucene Diploma ”Tinereţe şi Credinţă” pentru rezultatele deosebite (peste nota 9,00) la Olimpiada de Religie, faza eparhiala 2013.

Manifestările pastoral-misionare au continuat prin sfinţirea Centrului  de Recuperări Minori, prilej cu care instituţia medicală a fost așezată sub patronajul spiritual al Sfântului Ierarh Nicolae. Aici, zilnic un număr de 32 de copii cu probleme locomotorii beneficiază de servicii de fizioterapie şi recuperare medicală.

În sala de ședinţe a Protoieriei Tecuci a fost vernisată expoziţia fotografică „Tecuciul odinioară“ cu imagini ale celor mai reprezentative clădiri din perioada 1900-1950.

Manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe s-au încheiat cu agapa bucuriei duhovniceşti.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook