Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 15 aprilie 2016, la Catedrala „Naşterea Domnului“ din Brăila a avut loc o activitate misionară care s-a concretizat prin săvârşirea Sfântului Maslu de obşte pentru credincioşii brăileni.

La slujbă a participat şi ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, însoţit de părintele protoiereu Mircea Băncilă şi de slujitorii de la parohiile  din cadrul cercului misionar.

Foarte mulţi credincioşi brăileni s-au bucurat de prezenţa şi binecuvântarea arhierească a  Chiriarhului Dunării de Jos şi de puterea rugăciunii în sobor.

Totodată, credincioşii prezenţi au fost miruiţi cu untdelemn sfinţit de către preoţii slujitori.

La final, ierarhul a binecuvântat masa de prânz a persoanelor defavorizate, aflate în grija socială a parohiei „Naşterea Domnului“ din Brăila.

Evenimentul de astăzi se înscrie în seria manifestărilor misionar-filantropice pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos le desfăşoară, în mod tradiţional, în perioada Postului Mare.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni