Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În calendarul manifestărilor cultural-misionare ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos din Postul Mare s-a numărat şi organizarea, în seara zilei de 19 aprilie 2016, a conferinţei duhovniceşti intitulată „Binele şi Bunătatea – câteva locuri din Filocalie şi unele date recente din neuroştiinţe despre roadele spirituale şi beneficiile medicale ale bunătăţii“, susţinută de pc. diac. prof. dr. Sorin Adrian Mihalache, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi.

Evenimentul s-a desfăşurat în Amfiteatrul „Prof. univ. ing. Constantin Năstase“ din cadrul Facultăţii de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, în faţa unui elevat şi numeros format din profesori universitari de la diferite facultăţi, profesori de religie, elevi seminarişti, studenţi teologi dar şi simpli credincioşi.

Dezbaterile au fost deschise de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun, care a creionat în câteva cuvinte principalele repere culturale şi ştiinţifice din viaţa şi activitatea pc. diac. prof. dr. Sorin Adrian Mihalache.

Conferenţiarul a dezvoltat tema propusă pe frontiera dintre ştiinţă şi teologie, subliniind aportul neuroştiinţelor pentru înţelegerea diferitelor stări sufleteşti, a dificultăţilor vieţii şi a momentelor de derută şi cădere cu care se confruntă omul modern.

Dialogul dintre argumentele medicinei moderne, ale fizicii cuantice şi ale altor ştiinţe, cu argumentele filocalice a creat premisele unor noi dezbateri, pe teme asemenătoare, în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Conferinţa s-a încheiat cu o serie de întrebări adresate invitaţilor de către publicul prezent în sală.

Evenimentul a fost rodul unei cooperări de excepţie dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Galaţi, Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“ şi ProVita Galaţi.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook