Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În săptămâna a V-a din Postul Sfintelor Paşti, cu ocazia programului eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, Ierarhul Dunării de Jos, după săvârşirea Sfintei Liturghii, împreună cu o delegaţie de la Catedrala Arhiepiscopală a mers în localitatea Odaia Manolache, din judeţul Galaţi, unde au oferit daruri copiilor ce provin din familii cu posibilităţi materiale reduse. 

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a hotărât înfiinţarea „Şcolii de sub streaşina bisericii“ de la Odaia Manolache pentru două familii. O familie ce se îngrijeşte de 10 copii şi alta care are 6 copii, sfinţind clădirea din curtea bisericii ce va avea această destinaţie.

La plecare au fost vizitaţi acasă şase copii, care fac parte dintr-o familiile cu posibilităţi materiale reduse, unde s-a stabilit ca în această perioadă premergătoare Sfintei Învieri să se efectueze o curăţenie minimală în casă, să fie achiziţionate articole vestimentare noi pentru copii, iar după Sfintele Paşti să se contribuie pentru crearea condiţiilor decente pentru creşterea copiilor, mai întâi prin realizarea unei băi.

Membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, protoiereii şi profesori de teologie continuă tradiţionala misiune în săptămâna a V-a din Postul Sfintelor Paşti.

În cadrul acestor vizite misionare, s-a săvârşit Sfânta Liturghie şi s-au oferit ajutoare umanitare şi filantropice, constând în cărţi de rugăciune, iconiţe, bunuri igienico-sanitare şi dulciuri la 300 de copii din 64 de familii aflate în impas economic şi care trăiesc în localităţi sărace.

Echipele misionare au fost alcătuite din tineri voluntari - studenţi de la specializarea „Teologie - Asistenţă Socială“ a Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi, elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, elevi de la mai multe colegii naţionale gălăţene şi brăilene, membri ASCOR şi membri din Consiliile şi Comitetele parohiale.

Această acţiune se constituie în prima etapă a programului eparhial „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, care va continua în săptămâna a VI-a din Postul Sfintelor Paşti, şi prin care  alte 400 de familii, cu 1834 de copii vor primi daruri asemănătoare, din partea Centrului Eparhial, a protoieriilor şi a parohiilor.

Ilustrăm vizite ale delegaţiilor la unele dintre parohiile vizitate:

Parohia Negrileşti, judeţul Galaţi

Parohia Cotoroaia, judeţul Galaţi

Parohia Munteni I, judeţul Galaţi

Parohia Munteni II, judeţul Galaţi

Parohia Torceşti, judeţul Galaţi

Parohia Măcişeni, judeţul Galaţi

Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Parohia Cuza Vodă, judeţul Galaţi

Parohia Sihleanu, judeţul Brăila

Parohia Cotu Lung, judeţul Brăila

Parohia Însurăţei II, judeţul Brăila

Parohia Berteştii de Jos, judeţul Brăila

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook