Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Credincioşii din tânăra parohie „Dimitrie Cantemir“ din Galaţi au trăit, în seara zilei de 12 aprilie a.c., un moment de bucurie duhovnicească cu dublă semnificaţie.

Mai întâi au participat în număr mare la sfinţirea Altarului al locaşului de cult. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care, cu acest prilej a oferit parohiei Sfânta Evanghelie, Sfântul Chivot, Sfintele Vase, Crucea de binecuvântare şi celelalte obiecte liturgice necesare desfăşurării după rânduială a slujbelor bisericeşti.

Totodată a fost binecuvântată şi catapeteasma care, la rândul ei, este donaţie a credincioşilor parohiei „Sf. Cruce“ din municipiul Brăila.

Cu acest prilej, ierarhul Dunării de Jos a rostit un amplu cuvânt de învăţătură, ziditor de suflet şi balsam pentru cei ce au venit în număr mare să se bucure de sfinţirea bisericii, în care ei se vor ruga şi se vor primeni sufleteşte.   

În continuare, credincioşii prezenţi au pătruns, fiecare după râvnă şi putere, în profunzimile spirituale ale slujbei Deniei din această seară, micul locaş de cult dovedindu-se a fi neîncăpător pentru numeroşii credincioşi, majoritatea tineri, care participă zi de zi la slujbele specifice perioadei liturgice a Postului Mare.

La final, cei prezenţi au primit iconiţe şi alte daruri de suflet.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook