Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 16 aprilie 2019, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, a avut loc la Galaţi etapa eparhială a Concursului Naţional Cultural-Artistic „Hristos: sufletul satului meu“.

Concursul desfăşurat în contextul Anului omagial al satului românesc în toate eparhiile Patriarhiei Române, a fost implementat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cele opt protopopiate ale eparhiei, prin Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural-Învăţământ.

La Centrul eparhial din Galaţi, o comisie formată din profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos“ şi de la două licee din municipiile Galaţi şi Brăila a jurizat lucrările copiilor şi tinerilor câştigătoare de la fiecare protoierie, desemnând ocupanţii primelor trei locuri pe eparhie, conform criteriilor din metodologia de concurs.

La acest concurs naţional, la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au participat un număr de 1720 de elevi din 112 parohii.

Ceremonia de premiere a câştigătorilor locurilor I, II şi III de la nivelul fiecărui judeţ din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, sâmbătă, 20 aprilie, cu prilejul Pelerinajului de Florii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook