Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 20 aprilie, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din Galați a avut loc Concertul vocal-simfonic intitulat „Florilegiu“.

Manifestarea cultural-artistică, dedicată Sărbătorii de Florii, dar și perioadei ce urmează până la Slăvitul Praznic al Învierii Domnului, a reunit pe scena teatrului gălățean, alături de Orchestra Simfonică a Teatrului, corul acestei instituţii, corul Facultăţii de Arte din Galaţi şi corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“.

La concert, a fost prezent și Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, în deschiderea evenimentului, a transmis un cuvânt de binecuvântare și de apreciere pentru frumoasa inițiativă de a organiza un astfel de concert în aceste zile de pregătire mai profundă a fiecăruia dintre noi pentru primirea Sfintei Sărbători a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

În program au fost cuprinse lucrări muzicale din repertoriul universal, psalmi şi cântări religioase specifice perioadei liturgice în care ne aflăm, dar şi momente poetice au adus în atenția publicului prezent frumusețea și bogăția culturală a poporului român.

Concertul a fost conceput şi orchestrat de maestrul Dan Eugen Drăgoi, sub bagheta căruia a evoluat întregul ansamblu muzical.

Publicul gălăţean de toate vârstele, între care preoţi, studenţi, elevi, oameni de cultură, precum şi iubitori de muzică, de poezie şi spiritualitate românească, încântat de această seară cultural-artistică, a răsplătit artiștii cu flori și îndelungate ropote de aplauze.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook