Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În a doua zi a Sfintelor Paști, în acest an în municipiului Tecuci au fost organizate ample manifestări spirituale, educaţionale, culturale şi social-filantropice, cu prilejul sărbătoririi în Biserica Ortoodxă Română, a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Municipiul Tecuci se bucură duhovniceşte la sărbătoarea Sfântului Gheorghe încă din anul 1995 când, la propunerea Consiliului Local şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Marele Mucenic al lui Hristos a devenit ocrotitor spiritual al credincioşilor din acest oraş.

Sfântul Gheorghe este purtător de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşului şi a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea acelaşi hram.

Și anul acesta, slujitorii Sfintelor Altare din această parte a eparhiei, împreună cu mulţimea rugătoare a credincioşilor s-au aflat în unitate sfântă cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos la slujba Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sf. Iachint de Vicina“ din municipiu.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi, tineri şi vârstnici deopotrivă, profesori şi oameni de cultură, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Întreaga biserică a oferit răspunsurile liturgice, în armonie cu copiii şi tinerii, participanţi la marea sărbătoare, îmbrăcaţi în haine tradiționale românești, mulți dintre ei participanți la proiectele cultural-educative naţionale şi eparhiale.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost premiaţi un număr de 25 de elevi, participanţi la diverse concursuri, olimpiade judeţene şi naţionale.

Pe lângă premiile în bani, tinerii au primit şi daruri de carte, icoane şi le-a fost înmânată solemn, pe soleia catedralei tecucene, Diploma „Tinereţe şi credinţă“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Tot cu acest prilej, a avut loc întâlnirea dintre ierarhul locului și echipa performantă de robotică din cadrul Colegiului Național „Calistrat Hogaș“ din municipiul Tecuci, care, în ultimii ani, cu susținerea financiară din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a obținut numeroase premii naționale și internaționale.

În semn de recunoștință, la sediul protoieriei Tecuci, tinerii informaticieni au realizat o demonstrație cu robotul participant la concurs, mulțumind pentru sprijinul acordat și dând asigurări că vor continua să aibă rezultate foarte bune în competițiile ce vor urma.

La final, tinerii răsplătiți astăzi, împreună cu alți credincioși voluntari în activitățile bisericii au participat la agapa pascală de la protoieria Tecuci.

Tot astăzi, prin grija şi implicarea membrilor organismelor parohiale, credincioşilor prezenţi la slujbă le-au fost oferite peste 400 de pachete cu alimente tradiţionale în cadrul natural al parcului din jurul catedralei din Tecuci.

Pentru credincioșii bătrâni și singuri care nu se pot deplasa, dar și pentru unele familii cu mulți copii și cu posibilități materiale reduse, voluntari din cadrul parohiei, sprijiniți de Comitetul parohial, au împărțit peste 200 de pachete cu alimente și alte daruri pascale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook