Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat duminică, 28 aprilie 2024, lucrările de zidire și de amenajare realizate la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii“, situat în apropierea municipiului Galaţi.

Întregul ansamblu monahal s-a ridicat prin contribuţia Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului“ – Cudalbi pe un teren situat în extravilanul comunei Frumuşiţa, judeţul Galaţi, donat de către o familie de credincioşi din Bucureşti.

Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat cu aghiazmă noul locaş de cult şi a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a explicat semnificaţia Praznicului Floriilor.

Ierarhul locului a apreciat jertfa, implicarea şi lucrarea deosebită îmbinate armonios în această nouă vatră monahală din Câmpia Covurluiului

La eveniment au fost prezenți preoți, monahii, autorităţi locale, copii și credincioşi din parohiile învecinate.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi, a oferit daruri copiilor şi a vizitat lucrările aflate în desfăşurare pe şantierul noului schit.

Până în prezent, cu sprijinul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi strădania maicii stareţe, stravrofora Mariani Popa, au fost realizate drumului de acces către schit şi alimentarea cu apă, lucrări pentru sistematizarea şi amenajarea curţii interioare şi alimentarea cu energie electrică, au fost ridicate biserica mare şi un paraclis de vară, în continuare efectuându-se lucrări ample la celelalte clădiri din incinta ansamblului monahal.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook