Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 15 august 2010, la Mănăstirea Vladimireşti, din imediata vecinătate a localităţii Tudor Vladimirescu, din judeţul Galaţi, s-a serbat hramului acestui aşezământ monahal, închinat Adormirii Maicii Domnului. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de preoţi şi diaconi, precum şi de credincioşii din parohiile învecinate. Acestora s-au adăugat şi români care lucrează peste hotare, veniţi acasă, alături de cei dragi.

În cuvântul său Ierarhul Dunării de Jos vorbit pelerinilor despre frumseţea chipului Maicii Domnului din icoane precum şi despre evlavia deosebită pe care noi, românii, o avem pentru Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, aşa cum au îndemnat şi învăţat Sfinţii Părinţi încă din primele veacuri ale Bisericii.

O bucurie deosebită a fost prilejuită de grupul de copii „Cununiţa satului“ din parohia Lieşti, care, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, au participat la sfânta slujbă, iar la finalul slujbei au intonat imne şi cântări în cinstea Maicii Preacurate.

După Sfânta Liturghie, toţi cei prezenţi au fost invitaţi, după tradiţie, la agapa creştinească, pregătită cu grijă de maici, în trapeza mănăstirii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook