Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni, 16 august a.c., Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la Mănăstirea Cârlomăneşti, din judeţul Galaţi, care poartă hramul Sfinţilor Martiri Brâncoveni. La eveniment a participat un număr mare de credincioşi, precum şi autorităţi locale şi judeţene.

Grupul de copii „Cununiţa satului“ din localitatea Lieşti, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, prezenţi la sărbătoare, la momentul Chinonicului au intonat imne şi cântări naţionale şi patriotice, în cinstea sfinţilor martiri brâncoveni, octotitorii acestui aşezământ monahal.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a arătat legătura tainică dintre drept-credincioşii fii ai lui Constantin Brâncoveanu, Constatin, Ştefan, Radu şi Matei şi copiii prezenţi. De asemenea, Înaltpreasfinţitul Casian l-a înfăţişat credincioşilor pe Sfântul Constantin Vodă Brâncoveanu, ca model de tată, care-şi iubeşte cu adevărat copiii, încurajându-i şi îmbărbătându-i în nevoi, dar mai ales ca model de creştin adevărat, iubitor de Dumnezeu, de Biserică şi de patrie.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au participat la agapa frăţească oferită în pădurea situată lângă biserica cea nouă a mănăstirii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook