Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 29 august 2010, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie la catedrala arhiepiscopală, înconjurat de preoţi şi diaconi slujitori.

La sfârşitul slujbei, s-a oficiat slujba de pomenire Mitropolitului Antonie al Ardealului, mutat la Domnul în data de 29 august 2005 şi înmormântat la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, ctitorie a sa.

În cuvântul său de învăţătură, Chiriarhul Dunării de Jos a subliniat diferenţa majoră dintre ospăţul şi foamea trupească şi foamea pentru Dumnezeu şi Cina din Împărăţia Sa, cea gătită celor aleşi ai Săi. Primele au dus la uciderea Sfântului Ioan Botezătorul, despre care a zis Mântuitorul Iisus Hristos: „Nu s-a ridicat între cei născuţi din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul” (Mat. XI, 11), iar cele din urmă au făcut din Înaltpreasfinţitul Părinte Antonie Plămădeală, un adevărat îndrumător de suflete către Împărăţia Cerurilor, modelul de urmat în viaţa aceasta şi în cea viitoare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook