Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 30 august 2010, la sala „Episcop Chesarie Păunescu”, din cadrul Centrului Eparhial din Galaţi, a avut loc şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial la care au fost invitaţi şi pc. pr. protoierei ai celor opt protoierii ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

După rostirea rugăciunii, chiriarhul a ţinut o meditaţie pe marginea importanţei începutului noului an bisericesc, pentru fiecare slujitor şi credincios. În cadrul întrunirii au fost prezentate hotărârile Sfântului Sinod din luna iulie a.c. şi s-au stabilit măsurile de aplicare a acestora la nivelul unităţilor bisericeşti din Eparhie, în special, în privinţa sprijinirii familiilor preoţilor şi angajaţilor laici de la parohiile cu venituri reduse, prin constituirea unui fond pastoral-eparhial de solidaritate.

Totodată, în prezenţa preoţilor de la parohiile cu şantiere în derulare, au fost analizate şi stabilite principiile de gestionare şi bună administrare, în perioadă de criză economică, a sumelor donate de enoriaşi şi a celor primite ca subvenţii de la bugetul de stat sau local.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi tema „Consolidarea cultului Sfinţilor Români” prin:

1. slujirea la fântul Altar;

2. educaţia creştină în familie, scoală şi comunităţile bisericeşti;

3. intensificarea grijei faţă de sfintele locaşuri;

4. intensificarea slujirii filantropice.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au analizat şi s-au transmis programele eparhiale, la începutul unui nou an bisericesc şi implicit pentru noului an şcolar.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook