Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvantarea IPS Casian a continuat si astazi pelerinajul traditional in perioada postului SF Marii a icoanei facatoare de minuni de la Adam. in jurul orei 11.30 icoana a ajuns la marginea satului Ivesti, jud Galati, de unde a pornit in procesiune spre biserica SF Stefan dinb localitate, insotita de preoti si numerosi credinciosi.

Dupa ce a fost asezata spre inchinare in biserica, credinciosii cu mare evlavie s-au rugat si au participat la slujba Paraclisului Maicii Domnului si la citirea Acatistului, savarsite de 7 preoti din parohie si din localitatile din imprejur. in aceasta noapte credinciosii vor face priveghere, iar maine dimineata icoana va pleca spre Serbanesti, apoi Liesti,iar la pranz va ajunge la Bucesti si Dieteni.Joi seara tecucenii asteapta icoana sa poposeasac in catedrala, iar in ajunul sarbatorii Adormirii Macii Domnului icoana se va in toarce la Adam.

Localitatea Ivesti are o comunitate formata in majoritate din etnici rromi, care au fost prezenti in numar mare la acest moment de meditatie si rugaciune, pe care il asteapta in fiecare an atunci cand Sfanta de la Adam pleaca in pelerinaj.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook