Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ca în fiecare an, icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam soseşte în parohia noastră Iveşti II şi totodată în Protoieria Tecuciului cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Casian al Dunării de Jos la vreme de post şi rugăciune pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Enoriaşii parohiei noastre români, dar şi cei de etnie rromă alaturi de preoţii din cercul misionar al pc. preot Nicolae Blanaru având în frunte pe pc. preot protoiereu Gheorghe Joghiu au primit icoana la intrarea în sat, unde s-a săvârşit sfinţirea apei şi s-au citit rugăciuni de ploaie.

Pelerinajul a continuat spre biserica parohială, iar credincioşii rromi au primit binecuvântarea şi sfinţirea caselor lor prin stropirea cu agheasmă. Drumul spre biserica a fost stropit cu apă şi împodobit cu flori pentru cinstea şi bucuria primirii icoanei făcătoare de minuni în satul nostru. La biserică s-a oficiat Sfânta Liturghie şi Paraclisul Maicii Domnului, timp în care toţi credincioşii s-au închinat la sfânta icoană.

Acest eveniment misionar face parte din programul de slujbe specific Postului Adormirii Maicii Domnului, cuprinde cercetarea şi binecuvântarea credincioşilor români, dar şi cei de etnie rromă, şi totodată este mulţumirea pe care o aducem Maicii Domnului pentru toată purtarea de grijă pe care o simţim în parohia noastră.

Eugenia Notarescu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook