Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 23 august 2012, în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr Aristide Serfioti“ din Galaţi a avut loc sfinţirea şi inaugurarea unui nou Pavilion ce va deservi secţia de chirurgie a instituţiei medicale menţionate.

Lucrările de construcţie şi de extindere a noului bloc operator au început la data de 15 octombrie 2009 şi au fost realizate cu fonduri de la Ministerul Apărării Naţionale.

Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor format din preoţi ai administraţiei eparhiale şi ai slujirii sociale. La eveniment au participat prefectul judeţului Galaţi, cadre militare şi medicale, precum şi alte oficialităţi locale ale urbei gălăţene.

„Binecuvântarea noului Pavilion al Spitalului Militar de Urgenţă din Galaţi reprezintă un moment de aleasă bucurie pentru că Secţia de Chirurgie se mută în casă nouă, iar noi, militarii din Garnizoana Galaţi şi nu numai, suntem beneficiarii serviciilor medicale ce se vor efectua în acest nouă locație, servicii oferite cu generozitate şi competenţă de cadrele militare ale Spitalului Militar din Galaţi.

De asemenea, mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru că a binevoit, ca întotdeauna dealtfel, să fie alături de noi, să ne binecuvinteze şi să sfinţească acest nou pavilion“, ne-a declarat pc. pr. capelan Paul Zaharia.

În încheiere, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat şi a stropit cu apă sfinţită atât noul Pavilon cu tot blocul operator, cât şi vechea clădire a Spitalului Militar „Dr. Aristide Serfioti“.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook