Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Alexandru, patriarhul Constantinopolului, biserica „Înălţarea Domnului“ din municipiul Galaţi şi-a serbat cel de-al doilea hram.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi slujitori ai urbei gălăţene în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun al Dunării de Jos şi a numeroşi credincioşi.

Un moment duhovnicesc aparte, care a sporit evlavia credincioşilor l-a constituit  sfinţirea icoanei Sfântului Mucenic Conon şi a unei noi racle în care au fost aşezate părticele din moaştele Sf. Conon, dar al Chiriarhului Dunării de Jos pentru parohia „Înălţarea Domnului“.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a arătat: „La sărbătoarea Sf. Ierarh Alexandru, al doilea hram al bisericii «Înălţarea Domnului» din Galaţi, biserică tânără şi frumoasă în municipiul nostru, cu o activitate spirituală, culturală şi, mai ales, social-filantropică de excepţie, s-au petrecut două evenimente care trebuie păstrate în sufletele noastre de-acum înainte şi cinstite ca atare: mai întâi s-a aşezat în raclă nouă o părticică din moaştele Sf. Conon şi s-a sfinţit icoana sa. Sfintele moaşte sunt darul Arhiepiscopiei noastre pentru această parohie.

În al doilea rând, la sărbătoarea hramului am făcut apel la bunăvoinţa preoţilor, a Consiliului şi Comitetului parohial şi a credincioşilor să facem un dar mare Sf. Varlaam, Mitropolitul Moldovei, pe care îl cinstim astăzi... aceasta şi petru că el este cinstitorul Sf Cuv. Parascheva care a stat un timp la Galaţi şi apoi a mers la Iaşi... Acest dar înseamnă ca cea de a doua biserică a acestei parohii, capela, să slujească de-acum înainte parohiei vecine, «Sf. Varlaam, Mitropolitul Moldovei şi Sf. Sofia cu cele trei fiice ale ei, Credinţa, Nădejdea şi Dragostea”»

Este un mare dar la sfârşit de an bisericesc şi o mare bucurie la începutul noului an bisericesc“”.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştină la care au fost invitaţi toţi credincioşii prezenţi.

Istoric:

Biserica cu hramurile „Înălţarea Domnului“ şi „Sfântul Ierarh Alexandru“ este situată în cartierul Ţiglina II din Galaţi.

Primul lăcaş de cult l-a reprezentat capela construită în anul 1991, sfinţită la 19 octombrie în acelaşi an.

În anul 1994 a fost obţinut terenul pentru noua biserică, situat în imediata apropiere a capelei, sfinţirea locului şi aşezarea pietrei de temelie pentru noua biserică fiind săvârşite la 2 martie 1995.

Construirea bisericii a durat nouă ani (1995-2004), târnosirea acesteia fiind săvârşită în ziua de duminică, 3 iunie 2007, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook