Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pentru gălăţenii din cartierul Micro 39 din Galaţi şi nu numai, 5 august este zi de  sărbătoare, când creştinii din zonă se întâlnesc la capela de la parterul blocului C120, un modest loc de rugăciune în parohia „Sfinţii Daniil Sihastru şi Ioan Iacob-Hozevitul“.

Astăzi de sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul,  capela aflată sub patronajul acestui sfânt a adunat sute de credinciosi la ziua hramului. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care a ţinut un cuvânt de învăţătură despre viaţa sfântului.

Un moment important l-a constituit sosirea icoanei Maicii Domnului adusă de la Mănăstirea Adam, şi care se află în aceste zile în municipiul Galaţi în tradiţionalul pelerinaj din postul Adormirii Maicii Domnului. De asemenea, au fost prezenţi copii participanşi la proiectul „Hristos impartasit copiilor“ care au realizat o expozitie de icoane şi machete de biserici, în cadrul unui concurs cu premii intitulat „Biserica din cartierul meu“.

La sfârşitul slujbei preoţii au împărţit în jur de 300 de pachete, iar celor mici li s-au oferit  iconiţe şi dulciuri.

Sfântul Ioan Iacob cel Nou (Hozevitul) este unul dintre cei mai recenţi sfinţi din  Biserica Ortodoxă Romană cu metania din Mănăstirea Neamţ, care s-a nevoit 24 de ani  în Ţara Sfântă,  atât pe valea Iordanului, cât şi în pustiul Hozeva, constituindu-se într-un model veritabil de vieţuire în Hristos în era contemporană. Biserica l-a rânduit ca pildă vie de credinţă şi de vieţuire creştinească, înscriindu-l în calendarul ortodox la data de 5 august.

Eugenia Notarescu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook