Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi.

În acest an, în ajunul Marelui Praznic al „Schimbării la Faţă a Domnului“, după săvârşirea Vecerniei cu Litie, de la biserica ,,Mavromol“ din municipiul Galaţi, icoana însoţită de preoţi şi foarte mulţi credincioşi a pornit în pelerinaj pe străzile orașului de la Dunăre către biserica „Precista“ din municipiu, unde a fost săvârşită slujba Acatistului şi au fost rostite rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios. Icoana a rămas peste noapte în această biserică la priveghere şi  rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor şi al comunităţii.

În ziua Praznicului Împărătesc al „Schimbării la Față a Domnului“, icoana făcătoare de minuni a poposit şi la Catedrala Arhiepiscopală, unde numeroşi credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie, cu emoţie şi cu bucurie s-au închinat şi au sărutat acest odor de mare preț.

De la Catedrala Arhiepiscopală, icoana a plecat către biserica greacă din municipiu, cu hramul „Schimbarea la Faţă“, unde, după Sfânta Litrughie, a fost săvârşită slujba Acatistului, iar credincioşii prezenţi la sărbătoarea hramului au avut posibilitatea de a primi în mijlocul lor pe „Sfânta de la Adam“.

Pe tot parcursul zilei de 6 august, la ore bine stabilite, icoana a făcut opriri şi la alte biserici din oraş.

În zilele următoare, până pe 14 august pelerinajul tradiţional va continua cu opriri în satele din protopopiatele Covurlui, Tecuci şi Nicoreşti, iar procesiunea se încheie în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Adam, unde mii de pelerini vin la Prohodul Maicii Domnului să mulţumească pentru binefacerile primite.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook