Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 21.08.2018, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Josa avut loc deschiderea oficială a Taberei de vară „Tradiţie şi noutate“.

Tabăra pentru tineret face parte din programul naţional de tabere de vară „Tradiţie şi noutate“ al Patriarhiei Române, început în anul 2016 şi ajuns anul acesta la a treia ediţie.

Evenimentul a avut loc la Aşezământul Social-Filantropic „Sf. Pantelimon“ – Lacu Sărat, judeţul Brăila şi a reunit tineri delegaţi ai Eparhiilor din Patriarhia Română, preoţi, profesori, oameni de cultură, dar şi tineri formatori din Eparhia Dunării de Jos implicaţi în activităţile catehetice desfăşurate de parohii.

După rugăciunea de dimineaţă, Părintele Arhiepiscop a adresat tinerilor un cuvânt de binecuvântare şi de bun venit în Eparhia Dunării de Jos, îndemnându-i şi încurajându-i ca prin activităţile creative, recreative şi interactive pe care le vor desfăşura în aceste zile să se bucure de locurile frumoase din această zonă a ţării şi să fructifice timpul petrecut aici pentru atingerea tuturor obiectivelor propuse.

Totodată, Chiriarhul Dunării de Jos a explicat tinerilor termenii de „tradiţie“ şi „noutate“ şi a făcut o prezentare a programului cu principalele locaţii pe care aceştia le vor vizita începând de astăzi.  

În continuare, toţi participanţii au avut posibilitatea de a se cunoaşte, a socializa şi a vizita întregul Aşezământ eparhial, care timp de şapte zile le va fi gazdă.

Obiectivul general al taberei are în vedere formarea tinerilor în acord cu valorile autentice ale Bisericii, prin oferirea unor alternative pentru petrecerea timpului liber, oferirea unui cadru propice dezvoltării personale a tinerilor - ca membri ai Bisericii, familiarizarea cu specificul fiecărei zone a ţării noastre, informarea şi formarea în legătură cu moştenirea culturală şi bogăţia tradiţiilor specifice spaţiului Ortodoxiei româneşti.

Programul taberei se va încheia duminică, 26 august a.c., când tinerii vor participa la slujba de sfinţire a capelei din cadrul Aşezământului eparhial de la Lacu Sărat şi la prima Sfântă Liturghie săvârşită în acest locaş de cult.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook