Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Tinerii participanţi la Tabăra de vară „Tradiţie şi noutate“, găzduită în acest an de Arhiepiscopia Dunării de Jos, au ajuns la Galaţi, unde au fost primiţi în sala Aula magna a Centrului eparhial de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După o prezentare a istoricului şi a personalităţilor de seamă ale acestei eparhii, tinerii au vizitat Centrul eparhial şi Catedrala arhiepiscopală, ghid şi îndrumător fiindu-le Părintele Arhiepiscop, care la final le-a oferit câte un album foto cu obiectivele vizitate.

În continuare, participanţii la tabără au avut posibilitatea de a vedea Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, un reper cultural important în peisajul gălăţean şi naţional, unde s-au informat şi au admirat obiectele de mare valoare spirituală, culturală, istorică şi naţională expuse în cadrul acestui muzeu eparhial. 

De la această instituţie de cultură şi spiritualitate, tinerii s-au deplasat la două centre social-filantropice reprezentative din Galaţi, în care copii de proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse beneficiază de servicii socio-educaţionale, cu sprijinul personalului calificat şi a voluntarilor.

După-amiaza zilei a fost rezervată vizitării Muzeului Satului din Pădurea Gârboavele, judeţul Galaţi, unde au putut admira reconstituirea sub aspect etnografic a tipului de locuinţă specific zonei noastre şi valorificarea aspectelor vieţii satelor de pe ambele maluri ale Prutului, din sudul Moldovei şi Basarabia.

Ziua de astăzi s-a încheiat cu o plimbare pe Faleza Dunării.

Tabăra pentru tineret, ce se desfăşoară în perioada 20-26 august 2018 în Arhiepiscopia Dunării de Jos, face parte din programul naţional de tabere de vară „Tradiţie şi noutate“ al Patriarhiei Române, care anul acesta a ajuns la cea de-a treia ediţie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook