Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În această săptămână, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, continuă programul eparhial de tabere pentru tineret intitulat „Lumina vie a mănăstirii în inima copilăriei“, la încă două mănăstiri din cuprinsul acestei eparhii.

Taberele din perioada 26-30 august 2019, sunt susținute de Centrul eparhial, mănăstirile „Naşterea Maicii Domnului“ – Cudalbi, „Sfânta Treime“ – Buciumeni şi „Sf. Trei Ierarhi“ - Toflea, protoieriile Galaţi şi Nicoreşti şi parohiile acestor două protopopiate.

Aceste tabere fac parte din programul eparhial de tabere din anul 2019, în care sunt implicate, atât cele opt protoierii ale eparhiei, cât şi opt mănăstiri din zona Dunării de Jos și se adresează grupurilor catehetice parohiale care sunt înscrise în Programul Catehetic Național ,,Hristos împărtășit copiilor“.

O astfel de tabără s-a desfăşurat astăzi, 28 august, la mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” – Cudalbi, acolo unde 30 de copii de la parohiile din cadrul protopopiatului Galaţi au trăit momente de bucurie, de rugăciune, de socializare şi de relaxare prin activităţile special pregătire de către coordonatorii programului de tabere.

Copiii au vizitat mănăstirea, au ascultat explicaţiile ghidului acestei mănăstiri, au participat la slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, au vizitat chiliile, livada, via şi stupina.

Masa servită la trapeza mănăstirii a fost deosebit de apreciată. Nu au lipsit jocurile copilăriei sub îndrumarea tinerilor animatori.

Programul de tabere a fost conceput pentru tinerii implicați în activitățile parohiale din care provin, care nu au posibilitatea de a fi susținuți financiar de către familiile lor pentru a participa la tabere sau excursii.

Activităţile educative, creative şi recreative în care aceşti tineri din Eparhia Dunării de Jos sunt angrenaţi pe parcursul zilelor petrecute în taberele din mănăstiri se constituie într-o binemeritată recompensă şi într-un exerciţiu plăcut alături de colegi, de alţi copii, de cadre didactice, de preoţi şi monahi.  

Pe parcursul acestei veri, 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, au participat la taberele organizate în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur        

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook