Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 24 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, un grup de 18 copii din Parohia Ianca 1, judeţul Brăila, au avut bucuria de a vizita capitala ţării, în cadrul programului eparhial de vara ”„Vacanța din pridvorul Bisericii“, desfăşurat pentru copiii şi tinerii din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Ziua a debutat în biserica parohială „Sf. Ioan Botezătorul“ din oraşul Ianca cu rugăciunea de călătorie săvârşită de preotul acestei comunităţi în prezenţa copiilor beneficiari ai excursiei.

Prima oprire a fost la Catedrala Patriarhala „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, unde s-au închinat la moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, ale Sf. Împărați Constantin și Elena și ale Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina.

Următorul obiectiv a fost Mănăstirea Radu Vodă, unde, toţi cei prezenţi s-au bucurat de binecuvântare primită prin atingerea de sfintele moaște ale Sf. Nectarie de Eghina şi Sf. Efrem cel Nou.

În continuare, copiii au avut ocazia de a vedea Catedrala Națională a României și Casa Poporului, dar și de  a se închina la moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, aflate la venerare în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

După hrana duhovnicească a urmat şi hrana trupească şi apoi câteva jocuri recreative în parcul din Piaţa Unirii.

O experiență inedită pentru copii a fost plimbarea cu metroul bucureştean.

În drumul spre casă, excursioniştii au făcut un popas la Mănăstirea Cernica unde au vizitat ansamblul monahal şi s-au închinat la moaştele Sfântului Ierarh Calinic.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Ciprian Gache

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook