Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 7 decembrie 2010, biserica „Sfânta Filofteia” din Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Programul liturgic a debutat în seara zilei de 6 decembrie, cu slujba Vecerniei şi a Litiei şi a continuat în ziua hramului cu săvârşirea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din oraş.

În cuvântul său de învăţătura, Înalpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, prezent la eveniment, a vorbit credincioşilor despre viaţa şi credinţa puternică de care a dat dovadă Sfânta Filofteia, iubitoarea de săraci. „Dacă imediat după moartea mamei sale Sfânta Filofteia a încetat să mai fie iubită de familie, având o copilărie tristă, în mod paradoxal, ea poartă numele iubirii lui Dumnezeu, răspândind această virtute tuturor celor din jurul ei”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului lăcaş, adormiţi în Domnul.

Credincioşii prezenţi la eveniment au primit iconiţe cu Sfânta Muceniţă Filifteia, precum şi porţii de hrană şi s-au oferit un număr de 250 de pachete cu alimente pentru familiile sărace ale parohiei.

Piatra de temelie a sfântul lăcaş a fost aşezată în anul 1998, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi purtarea de grijă a pc. pr.  Ioan Graur, altarul bisericii fiind sfinţit în anul 2009 la hramul Sfintei Filofteia.

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni