Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sărbatorile orașului Brăila începute la 1 decembrie prin manifestări sociale, culturale și filantropice au culminat astăzi cu prăznuirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul duhovnicesc  al municipiului.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a slujit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei "Sfântul Nicolae" din Brăila, unde de duminică seara și până astăzi mii de pelerini au venit să se închine la moaștele Sfântului Apostol Andrei și la cele ale Sfântului Nicolae, așezate pe un frumos baldachin în fața bisericii.

Ierarhul Dunării de Jos a slujit Liturghia într-un sobor de preoți și diaconi, în prezența autorităților locale, a credincioșilor adunați din toată Brăila, în mijlocul cărora s-au aflat foarte mulți copii de toate vârstele.
În cuvântul de învățătura Înaltpreasfinția Sa a menționat că Sfântul Nicolae ne învață să ne prețuim mai mult familia și copiii: "Nu-i atât de multă sărăcie încât să ne părăsim copiii."

La final au fost premiați câștigatorii Concursului  de religie "Copilul în familie și în Biserica", organizat în anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, în Patriarhia Româna, întru cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae.
Copilașii au primit daruri iar pelerinii care au așteptat cu răbdare in ploaie afară au primit ceai ș mâncare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook