Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 14 decembrie 2011, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, părintele Cătălin Sava, inspector eparhial pe probleme de asistență socială și diaconul Căuș Constantin, asistent social în cadrul Arhiepiscopiei,  au efectuat o vizită pastorală la Centrul de zi pentru persoane adulte cu handicap "Luceafărul" din Galați.

Întâlnirea a debutat prin săvârșirea slujbei de sfințire a apei, prin intermediul căreia s-au binecuvântat camerele unde tinerii cu handicap desfășoară diferite activități. S-au stropit cu aghizamă și camerele Centrului de primire a copiilor Irene și Stuart care se află în imediata apropiere.

Delegații Arhiepiscopiei Dunării de Jos le-au oferit apoi daruri tinerilor, care au constat în dulciuri și calendare.

În semn de recunoștință asistații împreună cu părinții lor au cântat colinde și au oferit și ei în dar picturi făcute cu mâna lor în atelierul de creație al instituției.

În Centrul de Zi pentru persoane adulte cu handicap „Luceafărul” 30 de tineri cu handicap  grav, accentuat  sau mediu, cu vârste de peste 18 ani, proveniţi atât din mediul instituţional, cât şi din familie, primesc servicii de recuperare şi de integrare/reintegrare socială. Perioada de asistare a beneficiarilor este de 12 luni cu posibilitatea de prelungire sau diminuare, în funcţie de achiziţiile cognitive evaluate.

Centrul de zi "Luceafărul face parte din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook