Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 7 decembrie a fiecărui an, ziua de prăznuire a Sfintei Muceniţe Filofteia, este momentul binecuvîntat în care o copilă devenită sfântă ne învaţă, „iară şi iară“, taina iubirii semenilor.

În această zi parohia „Sfânta Muceniţă Filofteia” din Galaţi şi-a serbat hramul. Cu acest prilej, în comunitatea situată la intrarea în municipiu, prin implicarea Consiliului şi a Comitetului parohial, s-au desfăşurat o serie de programe şi activităţi misionar-pastorale şi social-filantropice.

Venind în întâmpinarea celor bolnavi care au în permanenţă nevoie de mângâiere şi ajutor, vineri, 4 decembrie a.c. a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu, cu participarea tuturor preoţilor din cercul pastoral.

Programele misionare şi social-filantropice dedicate cinstirii Sf. Muceniţe Filofteia au continuat în ajunul Sfântului Ierarh Nicolae cu oferirea de alimente pentru masa de prânz copiilor din cadrul Centrului de Plasament nr. 3 din oraş.

În ziua de pomenire a Sfântul Ierarh Nicolae, copiii participanţi la programul catehetic  „Hristos împărtăşit copiilor”, au susţinut un concert de colinde şi au primit daruri din partea Moşului Nicolae.

Toate aceste activităţi au fost încununate în ziua de hram, cu prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care a întâmpinat pe tinerii hipoacuzici de la Școala specială „P.P. Neveanu“ din oraşul nostru, oaspeţi, prieteni şi parteneri ai parohiei.

În cuvântul adresat credincioşilor, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că  Sfânta Filofteia are un mesaj special, întotdeauna actual, pentru tineri şi familiile lor. Ea, care nu a găsit dragoste în familia sa, a devenit capabilă, cu ajutorul harului Sfântului Duh, să prefacă acest neajuns în iubire de semeni.

Totodată, referindu-se la colindele executate în limbaj mimico-gestual de către copiii cu dizabilităţi, Părintele Arhiepiscop a subliniat: „Ne-a impresionat, pe lângă mulţimea credincioşilor şi celelalte programe educaţionale şi în special sociale, iubitoare de semeni, o iniţiativă a copiilor hipoacuzici care au venit să ofere daruri pentru a prezenta apropierea lui Dumnezeu faţă de noi, dar şi apropierea noastră, prin copii, de Dumnezeu, ca să devenim toţi, mai înţelepţi şi mai buni ca şi Sfânta Filofteia, iubitori de Dumnezeu şi iubitori de aproapele“.

La final, credincioşii prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească, parohia pregătindu-se în acest scop cu 700 de pachete cu hrană specifică perioadei liturgice în care ne aflăm

Mulţumirile întregii comunităţi parohiale se îndreaptă către Dumnezeu care, cu ajutorul Său, a făcut posibilă această zi frumoasă şi către Părintele nostru Arhiepiscop care a plinit cu prezenţa şi rugăciunea Înaltpreasfinţiei Sale întreaga sărbătoare.

Preot Cătălin Buia, Parohia „Sfânta Filofteia“- Galaţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook