Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Prăznuirea Sf. Ierarh Spiridon în  parohia care-l are ca ocrotitor în municipiul Brăila, a prilejuit organizarea unor ample manifestări liturgice, misionar-culturale şi filantropice.

În ajun, pe baza parteneriatului dintre Şcoală şi Biserică, la Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu“ din Brăila, ocrotită de Sf. Ierarh Spiridon, a avut loc o serbare cu tematică religioasă în care au fost prezentate scenete cu secvenţe din viaţa şi lucrarea Sf. Spirdon, cântece religioase şi colinde.

În continuare, la biserica parohială a fost oficiată slujba Vecerniei cu Litie la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, ierarhul a oferit daruri copiilor implicaţi activ în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“.

A doua zi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi brăileni, în fruntea căruia s-a aflat pc. pr. consilier Horaţiu Moldovan, delegat eparhial.

După slujbă, în prezenţa autorităţilor locale, a conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a corpului profesoral, a avut loc  festivitatea de premiere a unui număr de 31 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Fănuş Neagu“, care au obţinut media 10 la finalul anului şcolar 2014-2015.

Pentru rezultatele deosebite la învăţătură, parohia „Sf Spiridon Nou“ din Brăila a oferit fiecărui elev suma de 100 lei, cărţi de zidire sufletească, dulciuri, precum şi Diploma de Excelenţă emisă de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La final, parohia a organizat tradiţionala agapă creştină la Aşezământul Social-Filantropic „Sf. Pantelimon“ din Brăila la care au fost invitaţi şi copiii premiaţi, membrii corpului profesoral, autorităţile locale şi membrii filialei brăilene a Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“.

Activităţile susţinute cu acest prilej au avut rolul de a cinsti pe ocrotitorul parohiei şi al şcolii,  de a consolida parteneriatul  Biserică - Şcoală şi de a deschide perspectiva apropierii de biserică a celor mai merituoşi tineri din parohie.

Şcoala Gimnazială „Fănus Neagu“, ocrotită de Sf. Ierarh Spiridon a primit numele scriitorului în luna septembrie a anului 2002 în prezenţa  Chiriarhului Dunării de Jos  şi a scriitorului Fănus Neagu.

Pr. Mircea Băncilă, protoiereu Brăila

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook