Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Potrivit tradiţiei bisericeşti, la data de 1 decembrie, cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a României, în toate catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirile, precum şi în cadrul şcolilor de teologie ortodoxă, se oficiază slujba de Te-Deum la care sunt pomeniţi eroii care s-au jertfit pentru unitatea şi libertatea neamului românesc, precum şi personalităţile bisericeşti şi civile care au contribuit la înfăptuirea unităţii naţionale a românilor, în anul 1918.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te-Deum la sărbătoarea Naţională a României a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.

Momentul liturgic şi misionar deopotrivă a reunit reprezentanți autorităţi locale, judeţene, centrale şi militare, precum şi alţi credincioşi de toate vârstele.

Evenimentul de la Catedrala Arhiepiscopală a fost prelungit în Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi, unde un sobor de preoţi au oficiat cuvenita rânduială liturgică la acest moment, ceremonia încheindu-se cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook