Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele premergătoare slăvitului Praznic al Naşterii Domnului, mai multe grupuri de colindători din Galaţi şi Brăila au dorit să-l colinde pe Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

În seara zilei de 22 decembrie a.c. o parte dintre elevii Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“, înainte de plecarea în vacanţă, l-au colindat pe ierarhul locului la Reşedinţa arhiepiscopală.

Tot ieri, la ceas de seară, tinerele aflate în grija Aşezământului Social-Filantropic „Sf. Vasile cel Mare“ din Galaţi au interpretat câteva colinde tradiţionale şi au adus mulţumiri Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru grija ce le-o poartă cu timp şi fără timp.

Tinerele au fost însoţite de maicile de la Mănăstirea „Sf. Vasile cel Mare şi Sf. Cuv. Parascheva“, ce se află în interiorul instituţiei de ocrotire socială a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, colindătorii au fost răplătiţi cu daruri specifice sărbătorilor Naşterii Domnului.

Astăzi, 23 decembrie a.c. la Reşedinţa arhiepiscopală din Galaţi, Chiriarhul Dunării de Jos a primit Corul militar al Garnizoanei Brăila, care a interpretat colinde tradiţionale, într-o deosebită armonie.

La eveniment au luat parte şi 15 membri ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Galaţi.

După tradiţie, Înaltpreasfinţia Sa a oferit celor prezenţi daruri de suflet iar veteranilor de război, în semn de recunoştinţă pentru faptele lor, le-a prins în piept câte o insignă cu Sfântul Apostol Andrei.

Corul Garnizoanei Brăila este format din membrii fanfarei militare, fanfară care, după tradiţie, deschide sărbătorile la Bobotează, cântând troparele, alături de preoţimea brăileană.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook