Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La începutul Postului Naşterii Domnului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adresat tuturor preoţilor şi credincioşilor îndemnul părintesc de a organiza în parohii, în mănăstiri, la protopopiate şi la centrele eparhiale colecte de bani, alimente, haine şi medicamente pentru a veni în întâmpinarea şi mângâierea tuturor celor aflaţi în suferinţă şi în lipsuri: familii defavorizate cu mulţi copii, familii sinistrate, copii aflaţi în orfelinate, bătrâni şi bolnavi, persoane singure internate în cămine de bătrâni, în spitale ş.a.

Programele social-filantropice organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian în întreaga Arhiepiscopie a Dunării de Jos s-au încheiat în preajma Praznicului Naşterii Domnului prin numeroase vizite la cei aflaţi în nevoi şi suferinţe.

Sprijinirea familiilor sinistrate din Protopopiatul Covurlui a continuat şi în această perioadă, grija părintească îndreptându-se de data aceasta către persoanele vârstnice. În acest scop, prin Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, au fost achiziţionate haine de iarnă pentru toţi bătrânii care fost afectaţi de inundaţiile de la începutul lunii octombrie.

Acestea au fost distribuite pe baza unor evidenţe speciale ale parohiilor Pechea, Slobozia Conachi, Izvoarele şi Cuza-Vodă, de către preoţii parohi şi voluntari implicaţi în acţiunile de întrajutorare.

Pentru acest proiect au fost folosite fonduri din suma de 70.000 lei oferită, cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc în data de 24 noiembrie 2016.

Şi persoanele defavorizate aflate în grija Centrului de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost s-au bucurat astăzi de daruri la Naşterea Domnului.

Prin grija Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi implicarea Protopopiatului Galaţi, cele 97 de persoane au primit astăzi, 23 decembrie 2016 pachete cu hrană cladă, alimente tradiţionale pentru masa de Crăciun, precum şi obiecte de igienă personală.

Instituţia funcţionează în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna“ din Galaţi. De asemenea, în curtea Spitalului şi în imediata apropiere a Centrului se află Capela ocrotită de Sf. M. Mc. Pantelimon, preotul de aici asigurând asistenţă religioasă tuturor persoanelor internate sau aflate temporar aici.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook