Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Potrivit tradiţiei bisericeşti, la data de 1 decembrie, cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a României, în toate catedralele eparhiale, bisericile parohiale, mânăstirile şi în şcolile de teologie ortodoxă, se oficiază slujba de Te-Deum la care sunt pomeniţi eroii care s-au jertfit pentru unitatea şi libertatea neamului românesc, precum şi personalităţile bisericeşti şi civile care au contribuit la înfăptuirea unităţii naţionale a românilor, în anul 1918.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te-Deum la sărbătoarea Naţională a României a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Momentul liturgic şi misionar deopotrivă a reunit reprezentanți ai autorităţilor locale, judeţene, centrale şi militare, precum şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați și alţi credincioşi de toate vârstele.

Evenimentul de la Catedrala Arhiepiscopală a fost prelungit în Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi, unde a fost oficiată cuvenita rânduială liturgică la acest moment, ceremonia încheindu-se cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook