Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările pastoral-misionare dedicate Sfântului Ierarh Nicolae au debutat în după-amiaza Duminicii a XXXI-a după Rusalii, prin procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor“.

Începând cu ora 15.30, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian împreună cu 100 de preoţi din Galaţi şi Brăila, cu copii şi tineri de la şcolile şi liceele brăilene, majoritatea participanţi la proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, cu numeroşi tineri îmbrăcaţi în portul popular al zonei Dunării de Jos, precum şi cu credincioşi de toate vârstele, purtând pe braţe raclele cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Nectarie din Eghina, au pornit în procesiune de la biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“, pe Calea Călăraşilor, până la biserica ce se află sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae.

La biserica ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba Vecerniei şi a Litiei.

La sfârşitul slujbei, Părintele Arhiepiscop a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a arătat cât de imporatant este ca în viaţa fiecăruia sfinţii să-şi găsească locul, iar procesiunea să fie un exerciţiu în urcuşul nostru duhovnicesc.

„Procesiunea cu sfintele moaşte nu este un obicei, o tradiţie, o pierdere de timp, nu este un apel pentru a vedea cine vine şi cine nu vine, procesiunea este o purcedere şi o terapie prin care ne putem vedea păcatele şi un început bun pentru primii paşi către îndreptare. Prezenţi la sfintele moaşte începen un pelerinaj în care învăţăm să fim mai buni, mai atenţi, mai miloşi şi mai apropiaţi unii faţă de alţii”,  a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop.

După momentul liturgic din biserică, odoarele sfinte au fost scoase spre închinare în baldachinul special amenajat pe esplanada bisericii, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor duhovniceşti prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în municipiul Brăila.

În cele cateva ore, peste 1.000 de credincioşi s-au rugat şi au sărutat cu evlavie sfintele moaşte.

Credincioşii se pot închina acestora la biserica „Sf. Nicolae“ din municipiul Brăila, până în data de 6 decembrie a.c.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook