Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 18 decembrie 2018, a avut loc tradiţionala serbare a elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, prilejuită de sărbătoarea Naşterii Domnului.

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, evenimentul a fost aşezat sub genericul „Colindăm, Doamne, colind!“ şi a fost găzduit de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din municipiul Galaţi.

Programul serbării propus de elevii seminarişti a cuprins piese psaltice, colinde tradiţionale, urarea cu pluguşorul, cu sorcova, cu buhaiul, vasilca și jocuri mimice cu măști de animale și personaje țărănești, precum și momente poetice dedicate Naşterii Domnului.

În deschiderea serbării, pe scenă a urcat Corul „Camerata Juventus“, format din elevi seminariști și eleve de la profilul pedagogic din cadrul Colegiului Naţional „Costache Negri“ din Galaţi, care, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi, au încântat publicul cu cele mai reprezentative compoziții specifice sărbătorii Nașterii Domnului.

În continuare, cu gingășia, puritatea și inocența specifice vârstei, elevii claselor primare și gimnaziale de la seminarul gălăţean, sub îndrumarea părintelui arhidiacon Adrian Marin, au interpretat colinde şi cântece de stea, aducând vestea cea bună și plină de nădejde în inimile tuturor celor prezenți.

În partea a doua a manifestării, Grupul de psalți „Kinonia“ și Corul Seminarului Teologic Sf. Ap. Andrei“ au încântat auzul cu frumoase colinde străbune ce au întotdeauna repercusiuni emoționale.

Transpunerea în scenă a obiceiurilor preluate de creștini și prilejuite de marea sărbătoare a Întrupării Mântuitorului Hristos și Anul Nou, au bucurat sufletele celor iubitori de tradiție românească prin coloritul și diversitatea costumelor și a gesturilor.

La final, Părintele Arhiepiscop a urcat pe scenă și a transmis un cuvânt de binecuvântare și apreciere pentru frumoasele colinde interpretate de elevi și pentru bucuria cu care aceste cântări de mare prestigiu artistic au fost prezentate publicului atât de receptiv și dornic să primească vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Pentru dăruirea şi implicarea în acest program cultural-artistic, toţi elevii seminarişti au fost răsplătiţi cu daruri.

Şi anul acesta, serbarea de Crăciun a elevilor Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ a încântat publicul gălăţean de toate vârstele care a umplut până la refuz sala mare a Teatrului în care s-a desfășurat evenimentul.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook