Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 19 decembrie 2023, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a primit la Centrul Eparhial colindători de la Mănăstirea Măxineni.

În Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ din incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos au răsunat de această dată frumoasele colinde strămoşeşti prin glasurile monahilor de la cunoscuta mănăstire brăileană Măxineni.

La eveniment au fost prezenţi studenţi şi masteranzi din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, prezenţi la Cursul de spiritualitate ortodoxă susţinut de ierarhul Dunării de Jos.

Pentru câteva momente acest spaţiu a devenit locul unde colindele tradiţionale şi cântecele de stea au vestit marele Praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

După ce au ascultat colindele, Părintele Arhiepiscop a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru bucuria pe care creştinii o împărtăşesc în aceste zile semenilor lor prin frumoasele colinde româneşti.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri colindătorilor, iar aceştia i-au mulţumit ierarhului pentru grija părintească.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook