Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în zilele de 17 şi 18 februarie a.c. a avut loc la Centrul socio-medical „Sfântul Mucenic Pantelimon” din localitatea Lacul Sărat, judeţul Brăila, întrunirea Colegiului Decanilor de la Facultăţile de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române.

În cadrul întrunirii au avut loc discuţii pe marginea implicaţiilor noii Legi a Educaţiei pentru învăţământul teologic universitar, s-a propus actualizarea Protocolului de colaborare dintre Patriarhia Română şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi au fost stabilite principalele proiecte de activităţi ale facultăţilor de teologie dedicate „Anului omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii” în Patriarhia Română. S-a mai propus, de asemenea,  adoptarea unui Regulament intern al Facultăţilor de Teologie, în directă legătură cu prevederile Statutului  de organizare şi funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române şi regulamentele lui de aplicare.

Totodată, discuţiile au vizat intensificarea relaţiilor de colaborare dintre facultăţile de teologie în domeniul şcolilor doctorale şi demararea unor proiecte ştiinţifice comune, precum şi încheierea de parteneriate cu  instituţii de profil din străinătate, în special din spaţiul ortodox, dar şi din alte ţări din Europa.

Ultima întrunire a Colegiului decanilor Facultăţilor de Teologie din România a avut loc la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, în data de 8 februarie 2010.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook