Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 27 februarie a.c., la Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, numeroase parohii au desfăşurat acţiuni cu caracter filantropic, în cadrul căreia au fost vizitate şi ajutate persoane cu venituri reduse, vârstnici şi familii cu mulţi copii. La slujba Sfintei Liturghii au fost rostite rugăciuni şi cereri speciale pentru toţi cei aflaţi în suferinţă.

În cadrul acestor activităţi social-filantropice şi misionare au fost implicate un număr de 90 de parohiicare au vizitat 48 de instituţii sociale, numărul celor care au beneficiat de ajutoarele oferite a fost de 2952 de persoane.

Cu acest prilej, preoţii capelani din municipiul Brăila au vizitat bolnavii aflaţi la tratament în cadrul Spitalului Judeţean de Urgentă şi le-au oferit alimente, iconiţe, cărţi de rugăciuni, calendare şi cruciuliţe. De asemenea, bolnavii şi bătrânii din aziluri au primit anafură, au fost stropiţi cu agheasmă şi miruiţi.

La Penitenciarul de Minori din localitatea Tichileşti, membrii comitetelor filantropice de la parohii din municipiul Galaţi, conduse de preoţi, au vizitat pe cei privaţi de libertate, prilej cu care aceştia au primit daruri constând în alimente, haine, încălţăminte, cărţi de rugăciuni şi calendare bisericeşti. După rostirea împreună a rugăciunii „Tatăl nostru”, au urmat convorbiri între preoţii prezenţi şi tinerii aflaţi în această instituţie, despre bucuriile şi nccazurile lor, precum şi nevoile spirituale şi materiale.

Suma totală a ajutoarelor oferite de către parohii se ridică la valoarea de 35.191 lei, după cum urmează:

1. Protoieria Galaţi:           9.250 lei;
2. Protoieria Brăila:           4.179 lei;
3. Protoieria Tecuci:                   6.530  lei;
4. Protoieria Covurlui:       12. 676 lei;
5. Protoieria Tg. Bujor:          2.080 lei;
6. Protoieria Însurăţei:           476 lei.

Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în desfăşurarea acestui program social-filantropic eparhial, îndemnându-i în continuare la aceeaşi lucrare sfântă prin fapta cea bună, spre zidirea şi folosul sufletesc al tuturor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook