Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Trifon a fost prilej de bucurie duhovnicească pentru obştea mănăstirii închinată sfântului.

Sfinta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor alcătuit din ieromonahi ai mănăstirilor eparhiei, după care Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a săvârşit slujba de sfinţire a troiţei aşezată pe drumul de acces spre mănăstire. La slujba de sfinţire au participat ctitorii troiţei, obştea monahală şi ostenitorii din cadrul fermei anexe a mănăstirii.

În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, ierarhul Dunării de Jos a oficiat rânduiala ce se face la ţarini, la vii şi la grădini, în cadrul căreia a fost citită rugăciunea Sfântului Mare Mucenic Trifon.

La final au fost binecuvântate lucrările de construcţie a noii biserici şi capela din incinta mănăstirii.

Piatra de temelie a bisericii care se construieşte în cadrul acestei mănăstiri a fost aşezată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 7 mai 2001.

Mănăstirea se află într-o zonă care reprezintă un important punct de susţinere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activităţi agricole sistematice.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook