Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Trifon a fost prilej de bucurie duhovnicească pentru obştea mănăstirii aflată sub ocrotirea sfântului.

Sfinta Liturghie a fost oficiată de către un sobor alcătuit din ieromonahi ai mănăstirilor eparhiei, după care a fost săvârşită slujba de sfinţire a apei.

În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat rânduiala ce se face la ţarini, la vii şi la grădini, în cadrul căreia a fost citită rugăciunea Sfântului Mare Mucenic Trifon, la slujbă participând obştea monahală şi ostenitorii din cadrul fermei anexe a mănăstirii.

La final au fost binecuvântate lucrările de construcţie a noii biserici şi capela din incinta mănăstirii, unde ierahul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire.

Mănăstirea „Sf. Mc Trifon“ de pe raza comunei Şendreni din judeţul Galaţi, se află într-o zonă care reprezintă un important punct de susţinere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activităţi agricole sistematice.

Piatra de temelie a bisericii care se construieşte în cadrul acestei mănăstiri a fost aşezată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 7 mai 2001.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook