Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 27 februarie 2013,  în Sala de consiliu a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Chir şi Ioan“ din Galaţi, a avut loc întrunirea duhovnicească a preoţilor slujitori în spitale, aziluri, penitenciare şi armată, din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a debutat cu savârşirea Sfintei Liturghii în capela „Sf. Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan“, situată în curtea Spitalului gălăţean, după care a fost oficiată Taina Sfântului Maslu.

La final, întregul sobor format din cei 20 de preoţi capelani au vizitat copiii bolnavi internaţi aici ungându-i cu untdelemn sfinţit, oferindu-le mici daruri de suflet şi încurajându-i în suferinţele lor.

Lucrările propriu-zise au fost prezidate de pc. pr. Ionel Rotaru, consilier social şi delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și au stat sub genericul anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena având ca temă principală: „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena – modele de viaţă şi de slujire socială”.

Au fost prezentate referate la temă punctate de scurte intervenţii la subiect, după care au fost abordate probleme specifice privind, retrospectiv şi perspectiv, activitatea preoţilor din slujirea socială.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook