Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 17 februarie 2015, la Protoieria Brăila a fost organizată conferinţa administrativă lunară a preoţilor din protopopiat, având ca temă de dezbatere: „Ora de Religie, între «descurajarea majorităţii şi favorizarea minorităţii». Cooperarea dintre Biserică, Şcoală şi Familie prin proiecte comune şi activităţi concrete“.

Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiu de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la care a participat întreaga preoţime a protopopiatului.

La finalul sfintei slujbe, a fost investit noul protoiereu al Protopopiatului Brăila, pc pr. Ioan-Mircea Băncilă, slujitor la parohia „Sf. Spiridon-Nou“ din oraş.

Cu acest prilej, Chiriarhul Dunării de Jos a acordat noului protoiereu rangul bisericesc de iconom stavrofor şi l-a binecuvântat pentru noua misiune la care a fost chemat.

Preoţimea l-a primit cu bucurie şi entuziasm în această nouă slujire, iar pc. sa a răspuns, cu frică de Dumnezeu şi smerenie printr-un cuvânt dens, duhovnicesc şi practic misionar.

A fost hirotonit preot în anul 1997 pe seama Parohiei Latinu din judeţul Brăila, iar de la 1 ianuarie 2005 a fost transferat în postul de paroh al parohiei „Sf. Spiridon-Nou“ din Brăila, slujind de 18 ani cu rezultate frumoase atât pastoral-misionare, cât şi social-filantropice.

După ceremonia de investire, la sediul Protoieriei Brăila, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezidat întrunirea administrativă a preoţilor din această protoierie. La şedinţă au participat şi membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial.

În cadrul reuniunii au fost prezentate ultimele Hotărâri ale Sfântului Sinod cu privire la statutul orei de Religie şi s-a discutat despre necesitatea încheierii de parteneriate între parohii şi şcoli, pentru dezvoltarea cooperării în vederea susţinerii şi îmbunătăţirii orei de Religie.

În partea a doua a zilei, la Casa Corpului Didactic din Brăila, în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos şi a profesorilor de religie a avut loc o întrunire consultativă în care au fost discutate aspectele organizatorice cu privire la organizarea şi constituirea filialei Brăila a Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“ (A.P.O.R.).

Asociaţia îşi propune, în baza Hotărârii nr. 12.471/22.12.2014 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să susţină educaţia integrală a copiilor, să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea predării orei de Religie în unităţile de învăţământ preuniversitar şi să sublinieze aportul orei de Religie la formarea spirituală a noilor generaţii şi la pregătirea acestora pentru viaţă.

Între membrii fondatori se numără jurişti, profesori, ingineri, medici, oameni de cultură, la care se adaugă şi alte personalităţi reprezentative ale urbei brăilene.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook